Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایتنا - جنگ رسانه‌ای و تبلیغاتی روسیه بعد از حمله به اوکراین، دامن بسیاری از جمله بیشتر مردم روسیه که اینستاگرام رسانه محبوب‌شان بود را گرفته است.
دولت روسیه به دلیل خشم از اینستاگرام، این شبکه اجتماعی را در روسیه بست و طی یک هفته جایگزین آن را درست کرد.

"روسگرام" که در بسیاری از اشکال شبیه اینستاگرام است، از چند روز پیش کارش را شروع کرده و ثبت نام می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ایتنا و به نقل از بی‌بی‌سی، از روز ۱۴ مارس بدون توجه به خواسته مردم دولت روسیه اینستاگرام را ممنوع و از دسترس خارج کرد. روسیه همچنین مالک "شرکت متا" را که صاحب این شبکه است، "کنشگر افراطی" خواند.

ظاهرا در مرحله اول بیشترین آسیب را اینفلوئنسرها یا چهره‌های پرطرفدار روسی دیدند که میلیون‌ها دنبال‌کننده در اینستاگرام داشتند. شماری از آنها ویدیوهای خود را در حال گریه منتشر کردند که می‌گفتند منبع درآمدشان را از دست داده‌اند و نمی‌دانند چطور آن را جبران کنند.

یکی از مشهورترین‌ها اولگا بوزوا، بازیگر و مجری شناخته شده با ۲۳ میلیون دنبال‌کننده است که بعد از دستور ولادیمیر پوتین برای بسته شدن اینستاگرام در ویدیویی هنگام خداحافظی از طرفدارانش گریه و از آنها تشکر کرد.

شبکه 'نکستا تی‌وی' در اروپای شرقی که علیه حمله روسیه به اوکراین گزارش می‌دهد، در توییتی فیلم گریه یکی از بلاگرهای روسی را منتشر کرد و با انتقاد گفت "او بیش از اینکه نگران کشته شدن هزاران نفر" در اوکراین باشد، "بزرگ‌ترین نگرانی‌اش این است که نتواند عکس‌های غذا در رستوران" را منتشر کند.
 
وقتی دسترسی به اینستاگرام در روسیه قطع شد که شرکت متا یا فیسبوک سابق اعلام کرد به کاربران در اوکراین اجازه می‌دهد پیام‌هایی مانند "مرگ بر متجاوزان روسی" را منتشر کنند؛ در حالی که این تصمیم با سیاست‌های این رسانه برای کنترل نفرت‌پراکنی و خشونت در تناقض است.

اینستاگرام اعلام کرد این تصمیم موقت و فقط برای کاربران داخل اوکراین است چون به گفته این شرکت اشتباه است که کاربران اوکراینی از "ابراز خشم و مقاومت در برابر نیروهای نظامی متجاوز" منع شوند.

روسیه که قبلا فیسبوک را هم بسته بود، پرونده قضایی علیه شرکت متا گشوده و گفته علیه این شرکت فناوری شکایت کرده و از دادگاه خواسته که آن را یک "نهاد افراطی" اعلام کند. دادگاه در روز ۲۱ مارس علیه شرکت متا حکم داد و آن را در روسیه ممنوع اعلام کرد.

بنفش و صورتی مثل اینستاگرام
اپلیکیشن "روسگرام" بسیار شبیه اینستاگرام است و بسیاری از امکانات آن را دارد. حتی بر اساس عکسی که بنیانگذاران آن منتشر کرده‌اند، رنگ صورتی و بنفش آن تداعی‌کننده شبکه اینستاگرام است.

"روسگرام" عجله زیادی برای راه‌اندازی داشت تا هرچه زودتر جای خالی اینستاگرام را پر کند اما نتوانست در تاریخی که از قبل اعلام کرده بود در دسترس همه باشد و با تاخیر آماده شد.

در روز ۲۸ مارس که قرار بود این اپلیکیشن راه‌اندازی شود، الکساندر زوبوف، از بنیانگذاران آن در ویدیویی اعلام کرد که سرمایه‌گذاران و برخی افراد با دسترسی خاص می‌توانند زودتر از بقیه در این شبکه ثبت نام کنند تا سایر کاربران هم به آن بپیوندند.

بعد از حمله به اوکراین، روسیه نیاز شدید دارد که افکار عمومی مردم این کشور را کنترل کند. کشته شدن دست‌کم ۴۰ نفر از اعضای هنگ برجسته چتربازان روسیه در اوکراین، یکی از اتفاقاتی است که دولت روسیه نمی‌خواهد به وجهه تبلیغاتی این کشور در حمله به اوکراین لطمه بزند.

اینستاگرام می‌گوید فیلترشدن این شبکه در روسیه دسترسی حدود ۸۰ میلیون کاربرش را در این کشور قطع می‌کند. گرچه بعضی همچنان می‌توانند با کمک فیلترشکن به آن دسترسی داشته باشند.

روسیه در ماه‌های گذشته سعی کرده برای شبکه‌های اجتماعی محبوب غربی معادل روسی آن را بازسازی کند.

در ماه نوامبر گذشته گزپروم میدیا، شبکه یاپی را راه‌اندازی کرد که رقیب خانگی شبکه تیک‌تاک برای به اشتراک گذاشتن ویدیو است.
 
«غمگین‌گرام»، اپلیکیشنی برای ناراحتی
بسته شدن اینستاگرام ممکن است باعث رونق شبکه‌های اجتماعی دیگر در این کشور شود که تازه‌ترین آنها "گروستنوگرام" یا به انگلیسی "سدگرام" معادل فارسی "غمگین‌گرام" است. شبکه‌ای با رنگ‌ سیاه و سفید که از کاربرانش خواسته در هفته اول راه‌اندازی تصویری غمگین از خود بگذارند که نشانه‌ای از ناراحت بودن از فیلترشدن رسانه‌های آمریکایی مانند شبکه اجتماعی اینستاگرام باشد.

ایوان سمکین، طراح "گروستنوگرام" به رویترز گفته است که این اپلیکیشن به عنوان یک شوخی برای دوستان راه‌اندازی شد اما کم کم پروژه‌ای جدی شد.

او می‌گوید: "ما سعی کردیم یک مفهوم را طراحی کنیم. یکی دو روز طول کشید. تلاش کردیم شکلش خوب باشد. چیزی از کار درآمد که خوب و قابل ارائه بود و می‌شد به دیگران نشانش بدهیم."

این اپلیکیشن به جای قلب که در ایسنتاگرام نشانه پسندیدن یک مطلب است، قلب شکسته دارد و گزینه‌ای برای نشان دادن "غمگین بودن".

الکساندر تاکاروف، یکی دیگر از طراحان این پروژه به افیشا دیلی گفته است: "خیلی ناراحتیم که سرویس‌های بسیار محبوب و با کیفیت بالا به دلایل مختلف کارشان در روسیه متوقف شده است. ما "گروستنوگرام" را درست کردیم که درباره این اتفاق اظهار ناراحتی و همدیگر را حمایت کنیم."
 

منبع: ايتنا

کلیدواژه: اینستاگرام اینفلوئنسر روسیه فیلترینگ جنگ راه اندازی شرکت متا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۲۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقتی هم‌میهن اجازه ندارد مستقل از رسانه‌های MI۶ و موساد باشد

روزنامه زنجیره‌ای هم‌میهن، بر مبنای اقدام جاعلانه و دروغ‌سازی شبکه دولتی انگلیس، مدعی شد نظام متهم است!

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: این روزنامه در سرمقاله‌ای با عنوان متهم کیست؟ به بازنشر فضاسازی جاعلانه شبکه وابسته یه سرویس جاسوسی انگلیس پرداخت و با «گزارش خواندن» آن نوشت: «سایت جهانی BBC روز سه‌شنبه گزارشی را درباره بازداشت تا مرگ نیکا شاکرمی منتشر کرد. این گزارش مدعی بود که وی در جریان بازداشت و در روزهای ابتدائی اعتراضات شهریور ۱۴۰۱ بازداشت و در حین انتقال به زندان کشته شده و جسدش را زیر پل اتوبان رها کرده‌اند. گزارش مدعی است که این موارد از یک پرونده رسمی داخلی استخراج شده است. بی‌بی‌سی نیز به احتمال ساختگی‌بودن حداقل بخش‌هایی از گزارش نیز اشاره کرده، ولی دقت در اجزای سند منتشره نشان می‌دهد که ایرادات خیلی بیش از آن است که خودشان اذعان کرده‌اند. هم از جهت ادبیات و ظاهر اسناد و هم از نظر عدم انطباق آن با اطلاعات قطعی منتشرشده قبلی. روزنامه هم‌میهن در این‌باره سکوت کرد، هرچند به لحاظ حرفه‌ای باید به اخبار مهم از جمله این مورد می‌پرداخت.

در ادامه از سوی دادستانی تهران علیه برخی از روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه‌ای که در فضای مجازی به این موضوع پرداخته بودند، اعلام جرم شد و انتظار می‌رود که احضار شوند، زیرا مطابق نظر دادستانی تهران آنان: «با استناد به گزارش جعلی و پر از اشتباه بی‌بی‌سی، با همراهی گروه‌های ضدانقلاب اقدام به انتشار مطالب کذب در رابطه با پرونده نیکا شاکرمی کرده بودند.»

طی دو هفته گذشته نیز برخی افراد درخصوص مطالبی که درباره اسرائیل یا پاسخ نظامی ایران نوشته بودند، احضار شدند. ظاهراً قرار است سیاست جدیدی در مقابل فعالان توئیتری و روزنامه‌نگاران به اجرا درآید؛ سیاستی که متهمان اصلی آن، جای مدعیان نشسته‌اند. واقعیت این است که درک و تفسیر رسمی از «حقیقت» در جامعه ما واجد اعتبار نیست. به عبارت دیگر ساختار رسمی معتقد است که «حقیقت» آن چیزی است که ما می‌گوییم. حتی بالاتر از این، چنین برداشت می‌شود که اگر در موضوعی هم به حقیقت اشاره نکنند کسی نمی‌تواند هر موضوعی را که خواست دنبال کشف و بیان حقیقت آن باشد. چه‌بسا پیگیری هم موجب مسئولیت شود. مسئله این است که از نظر حرفه‌ای گزارش بی‌بی‌سی جهانی درباره نیکا شاکرمی اشکالات گوناگونی دارد که آن را از اعتبار تهی می‌کند. ولی پرسش این است که چرا اساساً چنین گزارش‌هایی از رسانه‌های خارجی شنیده می‌شود؟

کدام روزنامه‌نگار در داخل کشور مجاز به پیگیری ماجرای نیکا یا هر کس دیگری بود؟ اینکه پلیس و دستگاه قضائی یکسویه بگویند که چنین است و چنان بود و رسیدگی قضائی شد و پس حقیقت آشکار شد، کافی نیست. اگر آنچه که می‌گویند حقیقت است، چرا دیگران را در کشف و اعلام این حقیقت مشارکت نمی‌دهند؟ به‌علاوه موارد مهمی در نقض این ادعاهای رسمی وجود دارد که موجب بی‌اعتمادی به ادعاهای رسمی می‌شود. فرض کنید چنین گزارش‌هایی کاملاً خیالی و ساختگی است. آیا سکوت ما در برابر آن یا علیه آن کمکی به ساختار برای فهم مردم از حقیقت‌ می‌کند؟ اگر ما بگوییم که این گزارش ساختگی است مخاطب خواهد گفت؛ خیلی ممنون و زحمت کشیدید. ولی مگر شما در زمان وقوع این حادثه توانستید گزارشی تهیه کنید که الان خودتان را نخود این آش کرده‌اید؟ مردم خواهند گفت چرا همان زمان گزارش خبری ندادید که افکار عمومی بی‌نیاز از گزارش‌های رسانه‌های فرامرزی شود؟ اگر سکوت کنیم همه خواهند گفت معلومه که اجازه تایید گزارش بی‌بی‌سی جهانی را ندارند در نتیجه ترسیده و سکوت کرده‌اند.

روشن است که هر دو این رفتار، نتیجه معکوسی از جهت اهداف ساختار رسمی دارد. این وضعیت معلول سیاست‌های نادرست اطلاع‌رسانی در کشور است که یکی از پایه‌های آن دادسراها هستند. آنان از چیزی می‌نالند که خودشان نیز در ایجادش نقش دارند. آنان در بازی‌ای وارد می‌شوند که از پیش باخته‌اند».

فضاسازی روزنامه هم‌میهن و ضریب دادن به سناریوی بی‌بی‌سی در قالب تخطئه نظام اطلاع‌رسانی داخلی در حالی است که روزنامه مذکور در فتنه و آشوب پاییز ۱۴۰۱ در هماهنگی کامل با شبکه صهیونیستی اینترنشنال و شبکه بی‌بی‌سی قرار داشت. آشوبی که علناً دنباله تجزیه‌طلبی و ویرانی‌طلبی بود و تدریجاً با گذشت زمان معلوم شد که طراحی صهیونیستی- انگلیسی- آمریکایی پشت‌سر آن بوده است.

در موضوع نیکا شاکرمی نیز، مادر وی و همسایگان ساختمانی که نامبرده در آن خودکشی کرده، گزارش کاملی با جزئیات در همان زمان عنوان کردند منتها طبیعتاً این روشنگری باب‌طبع نشریات زنجیره‌ای همسو با بی‌بی‌سی و اینترنشنال نبود.

دیگر خبرها

  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • چین: از نشستهای صلح اوکراین با مشارکت همه طرف‌ها حمایت می‌کنیم
  • وزیر اسبق زلنسکی در فهرست تحت تعقیب روسیه قرار گرفت
  • بلاروس آماده میزبانی مذاکرات صلح اوکراین است
  • پیش‌بینی «نیوزویک» از جنگ اوکراین: ۲۰۲۴ برای کی‌یف سخت خواهد بود
  • بورل: همه اعضای اتحادیه اروپا روسیه را «تهدید» نمی‌دانند
  • ماکرون: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود
  • توضیح سالیوان درباره کمک‌های جدید آمریکا به اوکراین
  • وقتی هم‌میهن اجازه ندارد مستقل از رسانه‌های MI۶ و موساد باشد
  • سالیوان: کمک‌های جدید آمریکا شرایط جنگ اوکراین را تغییر نمی‌دهد